MH Manažment zrušil registráciu emisie dlhopisov FNM SR

15.02.2023 Bratislava

Bratislava 14. februára (TASR) - Spoločnosť MH Manažment, ktorá je nástupníckou organizáciou po zaniknutom Fonde národného majetku (FNM) SR, v súlade so stratégiou ukončovania svojej činnosti zrušila registráciu emisie dlhopisov svojho právneho predchodcu. V utorok o tom informovala manažérka komunikácie a marketingu spoločnosti Andrea Devánová.

Doplnila, že dlhopis FNM s medzinárodným identifikačným číslom cenných papierov (ISIN) SK 4110002413 je zaknihovaný cenný papier na meno, vydaný v rámci druhej vlny kupónovej privatizácie fondom národného majetku. Emisiu vydal na začiatku roka 1996, v počte 3.329.745 dlhopisov. Evidenciu dlhopisov FNM vedie Centrálny depozitár cenných papierov (CDCP) SR.

Dlhopisy FNM boli vyplácané v rokoch 1998 až 2016 podľa legislatívy. Vlani bola ukončená agenda vyplácania dlhopisov FNM a registrácia emisie zaknihovaných dlhopisov fondu národného majetku bude v CDCP zrušená. Pri nesplatených dlhopisoch FNM, pri ktorých je nárok na výplatu, avšak z dôvodu prebiehajúcich dedičských konaní nie je možné určiť oprávnené osoby na ich vyplatenie, je uplatnený inštitút notárskej úschovy, uviedla Devánová.

Uzavrela, že v pondelok (13. 2.) v CDCP odpísali dlhopisy fondu národného majetku z majetkových účtov tým majiteľom dlhopisov, ktorí si nárok na splatenie neuplatnili do konca roka 2016. CDCP bude o tom informovať zaslaním zmenových výpisov z majetkového účtu.
 

Vyberte región

mark